Jövő- és Trendfigyelő program

ifj. Chikán Attila: 
Kihívásból lehetőség - hogyan lépjünk előre a fenntarthatóság terén?

Időpont: 2022. március 29. 17. órától 19-ig                                        Helyszín: Zoom

JELENTKEZEM

Az előadásban ifj. Chikán Attila bemutatja a fenntarthatóság fogalmát, értékrendszerét, majd kapcsolódását az üzleti élettel. Megmutatja, hogy miért fontos, hogy stratégiai szinten közelítsük meg a kérdést, és hogy milyen előnyök származhatnak ebből. Végül szót ejtünk a klímavédelemről, a fenntarthatóság energetikai aspektusairól és a zöld beruházásokról is.

Az előadás után kérdezhetünk, beszélgethetünk arról, hogy számunkra és az ügyfeleink számára mennyire fontos szempont a szervezetfejlesztési törekvések során a fenntarthatóság, és vajon milyen kultúrájú szervezeteknél veszik ténylegesen komolyan, nem csak marketing fogásként.

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. 2008-as megalapítása óta a vállalat vezérigazgatója. Vezetése alatt az ALTEO Magyarország egyik vezető energetikai vállalatává nőtte ki magát. Ezt megelőzően különböző pénzügyi és befektetési pozíciókban dolgozott. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte.

A Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának tagja. A Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. Felügyelőbizottságának tagja.

A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek, valamint betölti az AutoWallis Nyrt. Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét is. A világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő gyermekjóléti szervezet hazai képviselőjének, az UNICEF Magyarországnak a Felügyelőbizottsági tagja.

A Magyar Közgazdasági Társaság Fenntarthatósági szakosztályának elnökségi tagja.

A szakember a fenntarthatóság aktív véleményvezéreként blogot vezet, Chikansplanet néven.