A HRBP, mint belső szervezetfejlesztő? 

- Összefoglaló - 

Inspiráló kávéházi kerekasztal beszélgetés online? Igen, így is lehet! Ilyen volt az SZMT csütörtök esti programja, ahol a HR business partner pozícióé volt a főszerep.

Az est meghívott vendégei arról beszélgettek, hogy miként lehet a HRBP belső szervezetfejlesztő, hovatovább lehet-e egyáltalán. A moderátor által vezetett beszélgetésben részt vett Héger Zsuzsanna; Change Stream Lead és OD tréner, Takács Sándor; szenior tanácsadó és egyetemi oktató, valamint Zemlényi Tamás; Division HR Leader. Izgalmas kérdések kerültek megvitatásra, bepillantást nyerhettünk például abba, hogy hogyan is lehet definiálni egyáltalán a szervezetfejlesztést, van-e ebben egy közös konszenzus. A beszélgetés során arra derült fény, hogy a közös nevező valahol az értékek mentén keresendő, hogy értékek és elvek szem előtt tartása nélkül, nincs szervezetfejlesztés - és nem is szabadna lennie.

A kerekasztal beszélgetést követően, sor került a közönség bevonódására is, frappáns hozzászólások és vitás kérdések kerültek elő például annak kapcsán, hogy hova kell sorolni a szervezeten belül a belső szervezetfejlesztőket vagy a HR feladata lenne-e ennek a megvalósítása.

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a kis ízelítő, szeretettel várunk további programjainkon!