Szervezetfejlesztés az újabb tranzakcióanalízis elmélet és gyakorlat tükrében

SZMT OD-irányzatok

2022. június 8. 17:00-19:00

Zoom-felületen


OD & TA

Meghívott előadó: Antal Sándor, Prov. képző és szupervízor tranzakcióanalitikus - szervezetfejlesztés

Van-e létjogosultsága a módszertani alapon történő szervezetfejlesztésnek, coachingnak, szupervíziónak stb? És ha igen, hogyan?

Egyáltalán mi a metanyelv, amelynek segítségével a különféle módszertanok és iskolák összehasonlíthatók, vagy összekapcsolhatók egymással?

Mit jelent a szervezetekre orientálódó tranzakcióanalízis és hogyan kapcsolódik a mai szervezetek világához?

Hogyan változott a tranzakcióanalízis az utóbbi két évtizedben, és mit jelent egy mai TA-identitás a szervezetfejlesztés kontextusában?

Az én generációmból ilyen-olyan körülmények között sokan találkoztunk a TA-val. A humanisztikus értékrend (oké vagyok - oké vagy) és a látványos modellek gazdag tárháza sokunkat lelkesedéssel töltött el, akár a szervezetfejlesztés, akár a coaching vagy a vállalati tréningek kontextusában. Ebből a lelkesedésből főként a kommunikációra vonatkozóan szerintem sokat tovább is adtunk tanítványainknak és ügyfeleinknek. Ennek a klasszikus hagyománynak a mai érvényességét és határait vizsgálom bemutatva a rendszerszemléletű és kapcsolatorientált tranzakcióanalízis szervezeti alkalmazásának újabb fejleményeit. Az online tér adta lehetőségeken belül párbeszédre invitálok mindenkit, akit a fenti kérdések megmozgatnak.