Szervezeti értékek feltárása, beépülése és azok munkáltatói márkával való harmonizálása

Az előadásunkban a magyar HR tech startup szcéna négy kiemelkedő megoldása ad választ arra, hogyan érdemes a szervezeti értékeket és a munkatársak értékrendszereit felmérni, meghatározni, beültetni a mindennapi gyakorlatba és harmonizálni a szervezet munkáltatói márkájával.

A CX-RAY mély, alapos, azonban a munkavállalókat egyáltalán nem leterhelő mérési megoldást dolgozott ki a szervezeti értékek feltárását megcélozva, mellyel elkötelezettséget generál.

A Quantified a következő kérdésekre ad választ: az értékek világában a párbeszéd, közös alkotás, bevonás, munka-flexibilitás, autonómia felé való elmozdulás a trend. Hogyan lehet ezt jól csinálni? Mitől nem csúszik káoszba a folyamat, hogyan teremtődik meg a rend? Milyen új vezetői szerepeket jönnek létre? Hogyan tudja ezt a folyamatot támogatni a technológia?

A Practify egy olyan szervezetpszichológusok által kidolgozott játékosított technológiai és módszertani megoldás, amely segítségével a diagnózis során feltárt és újra teremtett értékek könnyen beépülnek a mindennapi munkába. A Practify-t használva, a management által meghatározott, sokszor kevéssé kézzelfogható értékek, valódi viselkedésekké, mindennapi szokásokká válnak minden munkatársi szinten. Így összehangolódnak a szervezet építőelemei, ami egy modern és sikeres vállalat sajátossága.

A Dreamjobs-nál a következő kérdésekre keresik a választ és fejlesztésük kínál is megoldást. A feladatok és eredmények célorientált megbeszélésén túl mikor kérdezted meg legutóbb a kollégáidat, hogy az ő értékeik? Azok még mindig harmóniában vannak-e azokkal az értékekkel, amelyekre a szervezeted, céged vagy vállalatod létrejött? És máris a munkáltatói márkáról beszélünk - ha a dolgozói értékek harmonizálnak a cég márkaértékeivel is - legyen szó a termékünkről vagy a szolgáltatásunkról.

Program:

Rövid Előadások - cégenként 15 perc

World Café - szervezeti kultúra témában 60 perc

Q&A session - 30 perc

Quantified - Agile Organization Development Platform with Engagement Optimized Technology
Magyar megfelelője lehet: Agilis szervezetfejlesztési platform (Engagement, Empowerment, EQ)

Kicsit bővebben: A Quantified platform célja kettős. Egyrészt a szervezet tagjainak elkötelezett bevonása a problémák feltárásába és megoldásába, másrészt a fejlesztő segítése a feltárt témák magasszintű megértésében és a jó fejlesztési irányok kijelölésében.
A rendszer lehetővé teszi, hogy modellekben értsünk meg egy szervezetet.

Egy bemutató a módszertanról: