SZMT Szupervíziós lehetőség 2022

A harmadik csoportos szupervíziót június 27-én tartjuk online 17:30 - 19:30 h között. A piros gombra kattintva tudsz jelentkezni. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Szentandrási Gergely ajánlója:

Ha van kedved, energiád csatlakozni, várunk szeretettel a következő alkalmon: június 27-én 17:30-19:30 h között! Elköteleződésre nincs szükség, csak a minőségi jelenlétedre azon az alkalmon, amire bejelentkezel. Gyertek, váljunk egyre jobb tanácsadókká!

Élménybeszámoló a második alkalomról

A 2022. május 3-ai szupervízió esethozója Csanádi Péter volt, aki a következőképp foglalta össze a tapasztalatait, megéléseit a szupervízió kapcsán:

"Izgatottan érkeztem a programra, Donáth Attila személye nekem garanciát jelentett arra, hogy hasznos, értékes legyen számomra az esemény. Biztonságot adott a szupervízió kerete, menetrendje, erősítette bennem azt, hogy megosszam a többiekkel a kérdésemet, elakadásomat.

Attila folyamatosan fenntartotta a kereteket, miközben meg tudtam élni a magam szabadságát, választási lehetőségét. A résztvevők a feltett kérdéseikkel segítették azt, hogy új dimenziókat, új szempontokat tudja figyelembe venni. Néhány kérdés mögött érzékeltem prekoncepciót, de ennek ellenére és emellett a kérdések hatására inspirálódtam új gondolatokra, új megoldásokra jutottam. Jó élményekkel és új megoldási lehetőségekkel távoztam a szupervízióról, köszönöm!"

Élménybeszámolók az első alkalomról

Megvolt az első szupervíziónk április 5-én. Alább reflexiókat olvashatsz az első szupervízióról.
Szentandrási Gergely reflexiója: Egy szerintem sokunk számára aktuális témát dolgoztunk fel április 5-én, az én esetemen keresztük - ezért be is számolhatok néhány rétegéről, ami kibomlott:

A kérdés: abban a világban, amiben folyamatosan számomra megrendítő, elfogadhatatlan dolgok történnek, mi a dolgom csoportokkal, emberekkel dolgozva? Továbbra is a figyelem, az ügyfeleim üzleti, szervezeti, önismereti, csoportdinamikai fejlesztése? Megjelenik egy fajta edukatív szerep - mondjuk a háborúhoz, a COVID-élethez való tudatos viszony kialakításában?

Ami kibomlott:

 • Azt tudom tenni, amire készen állok. Még tisztábban: amire éppen alkalmas vagyok.
 • Mit kezdek azokban a helyzetekben, amikor a csoport nem jön velem?
 • Nem tudom elfogadni senkitől, ha behunyja a szemét.

Egy résztvevő, Lívia reflexiója: Először vettem részt szervezetfejletőkkel közös szupervízióban, melynek környezete és működésmódja részleteiben nem volt ismert számomra. Az online tér és korlátozott ismeretségünk ellenére az alkalom kezdetétől nyitott és valódi beszélgetésre volt lehetőség, a meghallgatás és megosztás dinamikusságában. Pályakezdőként, a kevés szakmai tapasztalatom ellenére, értékesnek éreztem hozzájárulásomat az esetfeldolgozáshoz, és én is fejlődhettem a részvételem által ebben a rövid, de tartalmas alkalom keretében.


Harmadik alkalom: 2022. 06. 27. 17:30 - 19:30

SZMT CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ
Csoportos szupervízióval bővül az SZMT program repertoárja. Az induló bázis csoport szervezői és egyben résztvevői várják a további tagok bekapcsolódását!

A rendszeresen szervezett alkalmak során az egyéni témák szakmai megvitatása történik befogadó, kollegiális beszélgetések keretében. Célunk, hogy a reflexión és önreflexión keresztül egyes témákra gazdagabb rálátást biztosítsunk egymásnak és tudatosan támogassuk szakmai és önismereti fejlődésünket.

A folyamatos szupervízió megszervezése által szeretnénk egy állandóan rendelkezésre álló szolgáltatást nyújtani, elsősorban a tanácsadóknak és szervezetfejlesztőknek, mely biztosítja működésük állandó minőségét, megújulását és fejlődését.

Donáth Attila

 • Csoportos szupervíziós folyamat, 7-12 fő/csoport (1,5 óra/alkalom)
 • Kezdés Január, időpontok a csoporttal egyeztetve, alkalmak száma megegyezik a csoportlétszámával
 • Kezdő és záró alkalom személyes, közte vírushelyzettől függően, valószínűleg online

Szupervízió költsége:

 • SZMT tagoknak: 40 000 Ft/fő, Külsősöknek: 60 000 Ft, jelentkezés

Miért fontos a szupervízió?

A reflexiókból és önreflexiókból származó tapasztalati élmények tanulást, fejlődést, változási lehetőségeket biztosítanak. A mentális jólétem karbantartása érdekében így aktív cselekvő tudok lenni.
Az elmúlt több mint huszonöt évben magam is folyamatosan jártam és járok SZV ülésekre. Az egyetemi társaimmal 2008-óta havi rendszerességgel tartjuk a peer csoportunkat.
Meggyőződésem, hogy a SZV a professzionális munka QM része !

Donáth Attila
Szakmai bemutatkozás

Szupervízori, coaching, greencoaching munkámat egyaránt az "itt és most"-tal való kreatív munka és a cselekvésorientáltság jellemzi. Egyediségem a számos eltérő területről származó tapasztalatom (logisztika, versenyszinten űzött egyéni és csapatsportok, tengerhajózás, sivatagi építőipar, egészségügy, szociális terület, for profit és nonprofit szféra) integrációja fontos szerepet játszik a munkámban. Így a tapasztalati profilom összetettsége és képesítéseim sokszínűsége (pszichopedagógus, szociális munkás, szociálpolitikus, nonprofit menedzser, diplomás HR-es, szupervizor, coach) lehetővé teszik a rendszerek, szervezetek, határterületek rendszerszemléletű megközelítését, tágabb összefüggések átlátását. Erőforrásaimhoz tartoznak a tapasztalatokon és végzettségeimen kívül a különböző módszerspecifikus képesítéseim (MBTI, NLP, TA, pszichodráma, APTT, GPOP, ARP stb.) is.
Szupervíziós terepek: for-profit és non-profit szervezetek vezetőivel, munkatársaival, csoportjaival végzett munkák, OD, coaching,
Speciális módszerek: szervezeti szupervízió, komplex dramatikus eszközök használata, multi-dimenzionális és multi-fokális szupervízió, ökopszichológiai szemléletű szupervízió

Martin Hajdu György

 • Egy alkalmas egyéni (75perc) és csoportos (2-4 fő, 3,5 óra) szupervízió
 • Január - június, korlátos kapacitással, bejelentkezési sorrendben
 • Egyéni online, csoportos szupervízió esetében megbeszélés tárgya

Szupervízió költsége:

 • egyéni SZMT tagoknak: 5 000 Ft/fő, Külsősöknek: 7 500 Ft, csoportos 10 000 ill. 15 000 Ft/fő, jelentkezés 

Miért fontos a szupervízió?

Számomra a legnagyobb személyes fejlődést mindig az emberi kapcsolódásaim hordozzák. Hivatásként emberekkel foglalkozom, így állandó tanulási helyzetben vagyok, ami sokszor kimerítő. A szupervízió révén folyamatosan meg tudom újítani magamat azzal, hogy a munkám során felmerülő dilemmák, kérdések, nehézségek személyes szintű feldolgozásán keresztül tudatosan tanulok magamról, aminek révén erősödik az önismeretem és önelfogadásom, érzékenyebb és egyben magabiztosabb fejlesztővé válhatok.

Martin Hajdu György
Szakmai bemutatkozás

Közgazdasági egyetemet végeztem, pénzügytanból doktoráltam. Sikeres bankári pályafutást követően pályát váltottam, és diplomás szervezetfejlesztő szupervízorként, PCC coachként, végzett team coachként a pszichológiát és üzleti tudást egyesítem holisztikus szemlélettel emberek, csapatok és szervezetek fejlesztésében - több, mint 4.000 órányi fejlesztői tapasztalattal a hátam mögött. Társalapítója vagyok az Önazonos Vezető brandnek, és büszkén tekintek komoly szervezeti társasjátékunkra, a Csapatkártyára, amely 2020-ban elnyerte az év coaching eszköze díjat.