SZMT Jövő- és trendfigyelő program / 2021. október 20.

A szervezetfejlesztés jövője - kiáltvány az elefántcsonttoronyból

Időpont: 2021. október 20. 17-20 óra, Helyszín: BKIK VII. emelet Széchenyi terem +++ Zoom Online

Vendégünk: prof. Bakacsi Gyula egyetemi tanár

A program ajánlót és az előadó bemutatkozását ld. lejjebb.

A programot a következők szerint tartjuk:

 1. A köszöntőt követően egy kb. 60 perces előadást hallgatunk meg, amit prof. Bakacsi Gyula egyetemi tanár tart.
 2. Az előadás után egy rövid "kérdés - válasz" rész fog következni.
 3. A program második részében műhelymunka keretében a résztvevők kiscsoportokban dolgozzák fel az előadás során felvetett kérdéseket.
 4. Többek kérésére az online csatlakozókból is alkotunk kiscsoportokat, így - aki szeretne - részt vehet az előadás feldolgozásában online is.
 5. A program végén a csoportok plenáris formában megosztják a kiscsoportos munka eredményeit a résztvevőkkel.

A műhelymunkát Pardi Rózsa és Szatmáriné dr. Balogh Mária vezetik. A programról és az előadóról az SZMT honlapján olvashattok bővebben.

Praktikus információk:

 • A helyszínen és online 16:45-től várjuk az érkezőket.
 • Belépés a BKIK épületbe maszkban és védettségi igazolvánnyal - ezt a recepción ellenőrzik. A teremben már le lehet venni a maszkot.
 • Ha délutánra kiderül, hogy mégsem tudsz személyesen eljönni, csatlakozhatsz online is.
 • A ZOOM belépési linket a levél tetején és alább is megtalálod.
 • Ha még nem használtad a ZOOM-ot, érdemes előre letölteni és kipróbálni.
 • Az online résztvevőket kérjük, hogy lenémított mikrofonnal lépjenek be a konferencia felületre.
 • Az előadás alatt a csevegés felületen teheted fel a kérdéseidet, ill. oszthatod meg a gondolataidat. A Q&A szekcióban közvetlenül is reflektálhatsz, ill. kérdezhetsz.


Program ajánló:

A vitaindító előadásban a gazdasági és társadalmi paradigmaváltást kikényszerítő trendekről lesz szó, mint például a környezeti, a munkavállalói, a szervezeti-vezetési modellben bekövetkező változások irányairól. Mindezek kihatnak leadership kihívásokra, köztük a külső szinergiák hálózatos megragadása, kreatív értékteremtésre képes emberek szervezetbe vonzása és ott tartása, a teremtett érték méltányos elosztása a hozzáadott érték arányában mind az inter-, mind az intra-organizációs térben. A szervezetfejlesztésnek és a HR-nek is újra kell definiálja önmagát a kihívásoknak megfelelően. Ezekről a külső és a szakmánkat érintő kihívásokról és az izgalmas paradigmaváltásról lesz szó a foglalkozás során. Az előadás után wokrshop keretében dolgozzuk fel az elhangzottakat.

Belépés az épületbe maszkban és védettségi igazolvánnyal. A teremben már le lehet venni a maszkot.


BAKACSI Gyula (62), egyetemi tanár, CSc, Harvard alumnus. Három évtizedig a Corvinuson, jelenleg a BGE-n tanít. A Doktori Iskola alapító törzstagja, PhD hallgatók témavezetője, a MSc Vezetés-szervezés szak szakfelelőse. Az első Szervezeti magatartás tankönyv/kézikönyv szerzője, úttörő szerepet vállalva a Szervezeti magatartás hazai tantervekbe való integrálásában. A GLOBE Project magyar kutatás vezetője 1993 óta, az újjáéledő GLOBE 2020-ban is CCI. Kutatási fókuszai: kultúra, leadership, szervezeti-vezetési paradigmák, tudománymetria. Számos könyv, fejezet, cikk és előadás szerzője és szerkesztője. Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottságának elnöke, a MAB Plénumának tagja és a Gazdaságtudományi Bizottságának elnöke, az OTDT Elnökség tagja. Több gazdasági társaságban volt Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság tag, amelyben belelátott a szervezetek előtt álló kihívásokba, alkalmazkodási kezdeményezéseikbe.

Érdeklődése: könyvek, filmek, borok. 3+2 gyermek apja..