SZMT Jövő- és trendfigyelő program  // 2022. január 19. szerda 17:00 - 20:00 h online

Bod Péter Ákos:
Új korszak kezdődik!? Tanulhatunk-e a korábbi válságokból, vagy minden másként lesz? avagy Gazdasági döntésekről, amikor felborulnak egyensúlyok

A vitaindító előadás központi kérdése: tanulhatunk-e a korábbi válságokból, vagy pedig mostantól minden másként lesz, így fölösleges régi háborúkat újra játszani kvietált tábornokok módjára? Másfelől nézve: a korábbi válságok ismerete segít-e abban, hogy a mai sokszoros bizonytalanságok között rendező elveket, tendenciákat találjunk? Erről fogunk hallgatni előadást, utána pedig társulhatunk a közös gondolkodásban.

Bod Péter Ákos, egyetemi tanár
Kutatói, oktatói pályán indult, a rendszerváltozás kezdetén politikai szerepet vállalt, gazdasági tárcát vitt az Antall-kormányban, majd a Magyar Nemzeti Bank elnöke lett. Újabb politikai változások nyomán Londonban, az EBRD igazgatótanácsában szolgált három évig. Ezt követően visszatért oktatói, kutatói pályájára, a Corvinus Egyetem gazdaságpolitikai tanszékének vezetője volt sokáig, most pedig az egyetem emeritus professzora. Szakmai publikációkkal, esszékkel, publicisztikáival jelen van a magyar közéletben, tanácsait - mint korábban is - most is sokan kikérik.